ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ-ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το σκάκι στο Αγρίνιο το «έφερε» στα μέσα της δεκαετίας του 70’ ο Λάζαρος Πατσέας αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80’ όταν έπειτα από πρωτοβουλία του Κώστα Κουτσούκη και του Σωτήρη Παύλου φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Φρεντζάς (ένας από τους ισχυρότερους σκακιστές στην Ελλάδα την εποχή εκείνη) ο οποίος δίδαξε τα μυστικά της σκακιστικής τέχνης. Αν θυμάμαι καλά τότε ιδρύθηκε ο πρώτος σκακιστικός σύλλογος στην πόλη υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου. Η ομάδα πήρε «σάρκα και οστά» συμμετέχοντας στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, διοργανώνοντας σχολικά πρωταθλήματα και άλλους αγώνες. Το παράδειγμα το ακολούθησε και ο αθλητικός σύλλογος του Άγριου Δία ο οποίος οργάνωσε το δικό του σκακιστικό τμήμα.
Με την πάροδο των χρόνων όμως το ενδιαφέρον ατόνησε με αποτέλεσμα την σημερινή πραγματικότητα. Μία πόλη όπως το Αγρίνιο να μην διαθέτει κανέναν σκακιστικό σύλλογο, καμία σκακιστική ακαδημία για  παιδιά!!!! Οι λίγοι φανατικοί του σκακιού μαζεύονται σε ένα καφενείο στην οδό Δημοτσελίου προκειμένου να παίξουν καμιά παρτίδα….
Από τον Φεβρουάριο του 2012 ξεκίνησα μια προσπάθεια σε συνεργασία με την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου για την δημιουργία σκακιστικού συλλόγου. Κάθε Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν μαθήματα σκακιού σε μία αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου για μικρούς και μεγάλους. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από το Σεπτέμβριο.
Όποιος αγαπάει το σκάκι και επιθυμεί να συμβάλει στην ανάπτυξή του στον τόπο μας παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.
Με φιλική εκτίμηση
Χαράλαμπος Τζότζολης

Κοινοποίηση Άρθρου:

0 σχόλια